Bomenhub Minitopia

Komende zaterdag gaat het oogst- en plantseizoen van Bomenhub Minitopia weer van start en mogen we bomen oogsten op de prachtige locatie van De Eendenkooi in de Maaspoort. Wil je meehelpen? Meld je aan als vrijwilliger! 

šŸŒ³šŸ‘‰ https://lnkd.in/dHe6h96u

Groen vormt regelmatig de sluitpost van een begroting, daardoor wordt budget voor groen regelmatig door onvoorziene kosten opgeslokt. Minitopia Bomenhub helpt daarom organisaties zoals BrabantWonen, buurtinitiatieven en #voedselbossen door mee te denken. Woonwijken zoals De Kruithoorn kunnen bijvoorbeeld sneller, duurzamer, socialer en goedkoper worden vergroend. 

Met voldoende kennis van hoe de natuur werkt en met minimale middelen doet de natuur zelf het werk. De mens hoeft enkel zijn handen uit de mouwen te steken, jonge bomen te oogsten, herplanten en geduld te hebben. 

Ik geloof dat, wanneer je in jouw omgeving met eigen handen iets hebt aangeplant, je bovendien meer respect ontwikkelt voor wat daar groeit. Minitopia Bomenhub helpt op die manier bij het creĆ«ren van ecologisch bewustzijn, #respect voor de #natuur#hittestress tegen te gaan, de #biodiversiteit in de stad te vergroten en #samenwerking en #participatie bij bewoners aan te wakkeren. Bovendien is #Bomenhub Minitopia een plek waar de vele bezoekers van #Minitopia, maar ook studenten en bezoekers uit de stad kennis kunnen maken met het concept en het belang van een duurzame groene leefomgeving. 

#duurzaamdoen

EĆ©n antwoord op “Bomenhub Minitopia”

  1. Vraag me af of ik iets kan betekenen als vrijwilliger voor jullie organisatie.
    Vindt het een geweldig project en misschien zou ik ook in mijn gemeente Oisterwijk iets kunnen doen.
    Groet, Sjef Vermeulen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *