Waarom STinyHouse?

Wanneer alle mensen hun droom zouden leven, zou de wereld er dan niet heel anders uitzien? Ik ben ervan overtuigd! Maar mensen luisteren vaak meer naar hun angsten dan naar hun dromen.

Ik heb besloten om het goede voorbeeld te geven door te experimenteren met mijn eigen angsten; Lead by example. Hoe moeilijk ook, ik ga mijn angsten aan, ik laat ze toe. Ik omarm ze als het ware, omdat ze mij iets willen vertellen. Hierdoor merk ik meer en meer dat mijn angsten steeds minder grip op mij krijgen en ik meer risico’s durf te nemen om het leven ten volste te leven.

Dat wil ik graag aan de wereld laten zien. Dus: ‘pratice what you preach’! Niet klagen maar doen en durf te dromen! Deze overtuiging vormt de rode draad binnen alle activiteiten van de onderneming STinyHouse.

Wat heb ik echt nodig om gelukkig te zijn?

Wie wil er nu niet zijn dromen realiseren? Misschien wil iedereen dat wel… maar het kan beangstigend zijn om te gaan voor wat je eigenlijk het liefste wilt. ‘Veel mensen zijn bang voor wat de buitenwereld ervan vindt, bang dat iets niet lukt, bang voor teleurstelling.’ (Hart en Ziel, 2018)

Is het leven van een droom dan een utopie? Ik denk van niet. Ik ken ook mijn angsten, maar ik heb geleerd dat wanneer je het leven ten volste wilt leven je risico’s moet durven nemen. Daarom heb ik ervoor gekozen om een weg in te slaan die buitengewoon spannend is, maar mogelijk leidt tot het realiseren van mijn dromen.

Vanuit het besef dat de huidige standaard van leven niet langer bij mijn normen en waarden past, heb ik ervoor gekozen om in een Tiny House te gaan wonen. Ik wil leven met minder spullen, een simpel leven leiden waarbij de focus ligt op wat voor mij écht belangrijk is. Minder financieel afhankelijk zijn, minder ballast, bewuster leven en mijn passie najagen. Op die manier creëer ik ruimte om mijn dromen te realiseren. Waarom overspannen worden van te veel werken om een hoge huur of hypotheek te kunnen betalen, terwijl ik niks anders nodig heb dan een dak boven mijn hoofd en eten en drinken?!

Terwijl ik op zoek was naar een plek waar ik mijn dromen kan realiseren werd ik door Woningbouwcorporatie Zayaz en Minitopia geselecteerd om aan De Vaartgraaf te ’s-Hertogenbosch een Tiny House te bouwen. Bij Minitopia mag ik deel uitmaken van een community die dezelfde normen en waarden nastreeft en kan ik wonen op een mooie, vrije plek in een groene omgeving.

Bomenhub Minitopia

Komende zaterdag gaat het oogst- en plantseizoen van Bomenhub Minitopia weer van start en mogen we bomen oogsten op de prachtige locatie van De Eendenkooi

Lees verder »

Artikel Brabants Dagblad

Wat een mooi artikel in Brabants Dagblad over mijn manier van wonen en leven. 🌳🌱 Artikel en foto’s door Claudia Zanin en ook foto’s door Marc Bolsius. Foto: © copyright

Lees verder »

Pimp de Mees leger

STinyHouse is natuurinclusief ontworpen en biedt onderdak aan vogels, vlinders, bijen en vleermuizen én mijzelf. Zo leef ik letterlijk samen met de natuur. Dit leger

Lees verder »