Bomenhub Minitopia

Komende zaterdag gaat het oogst- en plantseizoen van Bomenhub Minitopia weer van start en mogen we bomen oogsten op de prachtige locatie van De Eendenkooi in de Maaspoort. Wil je meehelpen? Meld je aan als vrijwilliger! 

🌳👉 https://lnkd.in/dHe6h96u

Groen vormt regelmatig de sluitpost van een begroting, daardoor wordt budget voor groen regelmatig door onvoorziene kosten opgeslokt. Minitopia Bomenhub helpt daarom organisaties zoals BrabantWonen, buurtinitiatieven en #voedselbossen door mee te denken. Woonwijken zoals De Kruithoorn kunnen bijvoorbeeld sneller, duurzamer, socialer en goedkoper worden vergroend. 

Met voldoende kennis van hoe de natuur werkt en met minimale middelen doet de natuur zelf het werk. De mens hoeft enkel zijn handen uit de mouwen te steken, jonge bomen te oogsten, herplanten en geduld te hebben. 

Ik geloof dat, wanneer je in jouw omgeving met eigen handen iets hebt aangeplant, je bovendien meer respect ontwikkelt voor wat daar groeit. Minitopia Bomenhub helpt op die manier bij het creëren van ecologisch bewustzijn, #respect voor de #natuur#hittestress tegen te gaan, de #biodiversiteit in de stad te vergroten en #samenwerking en #participatie bij bewoners aan te wakkeren. Bovendien is #Bomenhub Minitopia een plek waar de vele bezoekers van #Minitopia, maar ook studenten en bezoekers uit de stad kennis kunnen maken met het concept en het belang van een duurzame groene leefomgeving. 

#duurzaamdoen

Pimp de Mees leger

STinyHouse is natuurinclusief ontworpen en biedt onderdak aan vogels, vlinders, bijen en vleermuizen én mijzelf. Zo leef ik letterlijk samen met de natuur.

Dit leger toekomstige rupsenjagers vliegt binnenkort uit om op processierupsen
te jagen 👌🏼🐛🐤 

Voedselbanken voor bijen zijn nu open!

Haal biologisch bloemzaad op bij jou in de buurt.
22 april Nationale Zaaidag

Zoals jullie weten is mijn zelfgebouwde STinyHouse een natuur inclusieve woning en biedt mijn gevel nestgelegenheden voor vogels, vlinders, bijen en vleermuizen. Daarom ben ik bezig met het vergroenen van de omgeving om deze dieren ook van voldoende voedsel te voorzien. In onze wijk Minitopia planten we daarom veel bomen en zaaien we zoveel mogelijk plekken in met bloemen voor de bijen.

Veel bestuivende bijensoorten hebben het moeilijk en daarom roepen The Pollinators in aanloop naar 22 april heel Nederland op het seizoen te starten met een flinke voedselboost. Dat doen we door massaal bloemen te zaaien. Vorig jaar waren er 1000 ‘voedselbanken voor bijen’, dit jaar zijn het er 1500 verspreid door het land. Ik help met STinyHouse om zadenpakketjes te verspreiden via het Mini Stekkie kastje op Minitopia, waar je geheel corona proof een zakje biologische bloemenzaden kunt halen. Eén zakje per persoon a.j.b.

Woon je niet in de buurt? Via deze website kun je alle afhaalpunten vinden die er in Nederland zijn.

Artikel over Minitopia en STinyHouse in de VPRO-gids.

Deze week staat er een artikel over Minitopia en STinyHouse in de VPRO-gids. Kleine correctie op het artikel: mijn gevel is #natuurinclusief ontworpen, uiteindelijk daarmee ook natuurrijk, maar die eerste is de juiste term. De processierups mag er verder uiteraard zijn, maar wel in balans natuurlijk. Daarom biedt mijn gevel nestgelegenheid voor o.a. mezen, want die lusten die jeukbeestjes rauw. Ook zwaluwen, vleermuizen, bijen en andere insecten kunnen in mijn gevel een plekje vinden om te wonen. De insteek is hier dat ik letterlijk samenwoon met de natuur.

Komende Zondag meer Minitopia bij VPRO Tegenlicht op NPO 2 om 22:10 uur.

Promotievideo Bibian

In de afgelopen twee weken heb ik met heel veel plezier en verbinding samengewerkt met Bibian HOPMANS, Het eindresultaat is deze prachtige promotievideo, waar we allebei heel erg trots op zijn.

Mijn kracht ligt in het maken van video’s met een authentieke boodschap. Ik werk op natuurlijke wijze, voel een grote verbinding met duurzame projecten, natuur, cultuur en spiritualiteit. Ik haal met mijn enthousiastme de essentie uit jouw verhaal naar boven en zet die om in een aansprekende video.

Leuk item op NPO Zapp

Komende zondag een leuk item op NPO Zapp over de Bomenhub die ik organiseer op Minitopia Poeldonk i.s.m. Meerbomennu. Jonge bomen en zaailingen die aan het eind van het jaar gerooid moeten worden, mogen bij ons overwinteren en krijgen in het voorjaar een nieuwe bestemming met als resultaat uiteraard nieuwe natuur, schaduw en extra CO2 opslag.

A.s. zondag om 17.25 uur op NPO Zapp

Reacties n.a.v. Doe alsof je thuis bent

In de afgelopen dagen na de uitzending van ‘Doe Alsof je thuis bent‘ heb ik veel reacties mogen ontvangen op Social media en per e-mail. Kijkers werden geïnspireerd door mijn woonstijl, mijn openheid en werden warm van de positieve vibe die Karim en ik lieten zien.

Met een aantal personen resulteerde dat in een mooie verbinding en ‘briefwisselingen’. De volgende reactie die ik schreef n.a.v. een mooi bericht wil ik jullie niet onthouden:

‘Verbinden is inderdaad mijn grootste talent. Daarmee is, hoe paradoxaal ook, mijn grote valkuil juist terugtrekken. Mijn uitdaging is daarom om te ontdekken welke belemmerende overtuigingen bijdragen aan dat terugtrekken en hoe ik deze overtuigingen kan ombuigen naar bekrachtigende overtuigingen. Dat is een heel proces. Net zoals het een heel proces is geweest om te ontspullen of werkelijk voor mijn droom te durven kiezen, of om ervoor te durven kiezen mezelf kwetsbaar op te stellen. 

Wat mij ertoe heeft aangezet om dit proces aan te gaan, komt voort uit het overlijden van mijn moeder, maar vooral ook na het verbreken van mijn laatste relatie. In relaties spiegelen we elkaar en in de relatie waar ik het over heb was dat behoorlijk intens. Juist door die relatiebreuk kwam er heel veel oude pijn naar boven, waardoor ik eigenlijk niet anders kon dan daaraan te gaan werken.

In de basis gaat het er denk ik om dat je angsten niet uit de weg gaat, maar dat je ze juist aan gaat. Ze willen je iets vertellen. Dat betekent dat je ervoor open moet staan om ook datgene wat niet comfortabel is toe te laten. Dat lukt niet in één dag. Het kan soms een half mensenleven kosten om af te leren waar we als kind goed in waren. Door het leven zijn we soms van onze basiskracht, ons werkelijke talent, onze eigen essentie afgedreven. Is dat erg kun je jezelf afvragen? 

Ik denk dat de kunst is om er geen waardeoordeel aan te hangen, maar te (h)erkennen dat het zo is en te onderzoeken wat je daarvan geleerd hebt. Dat is denk ik de eerste stap in de richting van een groeiend zelfbewustzijn waarin jouw ware talent steeds meer ruimte kan krijgen.

Ik leer zelf heel erg veel van de training Natural Performance Programma van Bright inc., onder begeleiding van gids Maarten Laros. Een training die ik van harte kan aanbevelen!