Reacties n.a.v. Doe alsof je thuis bent

In de afgelopen dagen na de uitzending van ‘Doe Alsof je thuis bent‘ heb ik veel reacties mogen ontvangen op Social media en per e-mail. Kijkers werden geïnspireerd door mijn woonstijl, mijn openheid en werden warm van de positieve vibe die Karim en ik lieten zien.

Met een aantal personen resulteerde dat in een mooie verbinding en ‘briefwisselingen’. De volgende reactie die ik schreef n.a.v. een mooi bericht wil ik jullie niet onthouden:

‘Verbinden is inderdaad mijn grootste talent. Daarmee is, hoe paradoxaal ook, mijn grote valkuil juist terugtrekken. Mijn uitdaging is daarom om te ontdekken welke belemmerende overtuigingen bijdragen aan dat terugtrekken en hoe ik deze overtuigingen kan ombuigen naar bekrachtigende overtuigingen. Dat is een heel proces. Net zoals het een heel proces is geweest om te ontspullen of werkelijk voor mijn droom te durven kiezen, of om ervoor te durven kiezen mezelf kwetsbaar op te stellen. 

Wat mij ertoe heeft aangezet om dit proces aan te gaan, komt voort uit het overlijden van mijn moeder, maar vooral ook na het verbreken van mijn laatste relatie. In relaties spiegelen we elkaar en in de relatie waar ik het over heb was dat behoorlijk intens. Juist door die relatiebreuk kwam er heel veel oude pijn naar boven, waardoor ik eigenlijk niet anders kon dan daaraan te gaan werken.

In de basis gaat het er denk ik om dat je angsten niet uit de weg gaat, maar dat je ze juist aan gaat. Ze willen je iets vertellen. Dat betekent dat je ervoor open moet staan om ook datgene wat niet comfortabel is toe te laten. Dat lukt niet in één dag. Het kan soms een half mensenleven kosten om af te leren waar we als kind goed in waren. Door het leven zijn we soms van onze basiskracht, ons werkelijke talent, onze eigen essentie afgedreven. Is dat erg kun je jezelf afvragen? 

Ik denk dat de kunst is om er geen waardeoordeel aan te hangen, maar te (h)erkennen dat het zo is en te onderzoeken wat je daarvan geleerd hebt. Dat is denk ik de eerste stap in de richting van een groeiend zelfbewustzijn waarin jouw ware talent steeds meer ruimte kan krijgen.

Ik leer zelf heel erg veel van de training Natural Performance Programma van Bright inc., onder begeleiding van gids Maarten Laros. Een training die ik van harte kan aanbevelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *